Oktay ENSARİ- Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - EKONOMİ Bakanı Mustafa Elitaş, HDP'lilerin dokunulmazlıklarla ilgili tavırlarını eleştirerek, "Niye korkuyorlar yargılanmaktan? Herşeyi söylüyorlar, niye yargının önüne çıkmaktan korkuyorlar?" dedi.
Bakan Mustafa Elitaş, Mobilya Fuarı'nın açılışını yapmak için Kayseri'ye geldi. Bakan Elitaş'ı, Boğazköprü mevkisinde Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları ve partililer karşıladı. Bakan Elitaş, herkesle tek tek tokalaştıktan sonra kahve molası verdi. Burada basın mensuplarına konuşan Bakan Elitaş, dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:
"Dosyaların tamamı, yargının önü açılmak üzere ilgili yerlere iade edilecek. Anayasanın 83. maddesindeki değişikliğin amacı, bugüne kadarki yapılan dosyaların TBMM İç Tüzüğü'ne göre, anayasasına göre yapılması gereken merasimi ortadan kaldırıyor. Geçici bir madde konuluyor. Duyduğumuz kadarıyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, destekleyeceğini söylemiş ama partisi içerisinde desteklemeyeceklerini söyleyenler var. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı destekleyeceğini söylemiş. AK Parti 316 milletvekiliyle zaten bu teklifin imzasını verdi. AK Parti'nin yanına CHP'den Genel Başkanının tavsiyelerine uyan herhalde 100'ün üzerinde milletvekili çıkarsa bu iş olur. Bu yargılanma şeyi, hapse atma değil ki. Niye korkuyorlar yargılanmaktan? Herşeyi söylüyorlar, niye yargının önüne çıkmaktan korkuyorlar? Bu söylenecek bir söz değil."
Ekonomi Bakanı Elitaş, kahve içtiği masada unutulmuş plastik bir çakmağı eline alarak, "Bunun sahibi kim?" diye sordu. Bakan Elitaş, sahibi çıkmayınca çakmağı ceketinin cebine koydu. Bu sırada sigara uzatan partililere, "Ben sigara içmiyorum" dedi.
Bakan Elitaş, daha sonra Dünya Ticaret Merkezi'ndeki 6. Kayseri Mobilya Fuarı'nın açılışına katıldı.

FOTOĞRAFLI