BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren Kazan ilçesini ziyaret etti. Vatandaşlara hitaben konuşan Başbakan Yıldırım, "Biz sadece yaradanların karşısında eğiliriz, hainlerin değil. Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizirn anısına yapılacağı bir yer haline getirilecektir. Bu milletin canından, kanından dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombabaları, mermileri acımasıza sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Contacılar contayı yaktılar. Kim olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalşanlar, bu millete ayar vermeye çalışanlar ,ölümden ölüm beğensinler. Tankaların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Bir daha miletin üzerine tank yürütenler bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar,o rada ankara'nın insanlarının piknik yaptığı vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak" dedi.,

SİZLER BİZİM GENERALLERİMİZSİNİZ

Cuma namazını Kazan Ulu Caminde kılan Başbakan Binalı Yıldırım, Kazan Belediyesi'ni ziyaretinden sonra belediye önünde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, "Bugün 15 Temmuz demokrasiye karşı, milli iradeye karşı, halkın iradesine karşı silahlı darbe girişiminin 15'inci günü. Kahraman Kazanlılar, bu darbeyi önlemenin en önenmil kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz. Darbeci generaller hapiste, işte Kazan. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şehitler kalbimizdedir. Onlar ölmedi, yaşıyor. Onlar bu ay-yıldızlı bayrağı dalgalandıran bizim yıldızımızdır. Kazan'ın güzel insanları. O gün 15 Temmuz, o karanlık ve uzun geceyi en iyi siz bilirrsiniz. Akıncı'dan jetler havalandığında, vatandaşlarımızın üzerine bomba yağdırdığında genci yaşlısı, kadını erkeği hep beraber oraya koştunuz, millete sahip çıktınız . Allah sizden razı olsun. Biz sadece yaradın karşısında eğiliriz, hainlerin karşısında değli. O gün bu hainler harekete geçtiğinde, bir gür ses yükseldi, o ses başkomutanın sesiydi. Cumhurun başkanının sesiydi, Recep Tayip Erdoğan'ın sesiydi. Sizlere Cumhurbaşkanımın selamını getirdim. Sevgili hemşerilerim; bir Kazanlı olarak Kazan'ın bir ferdi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor. Gaziantep, Kahramanmaraş İstiklal Harbi'nde gösterdiği kahramanlıktan dolayı bu ünvanı aldı, Şanlıurfa gösterdiği başarıdan dolayı bu unvanı aldı. Şimdi demokrasi şehitlerini verdiği 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı" dedi.

HAİNLERİN YUVALANDIĞI O AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAKTIR

Başbakan Binalı Yıldırım, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile birlikte tüm Kazanlıların tek yürek olup, darbecilerin önünde dimdik durduğunu belirtirken, "Şimdi buradan, Kazan meydanından bütün herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizirn anısına yapılacağı bir yer haline getirilecektir. Bu milletin canından, kanından dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombabaları, mermileri acımasıza sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz" dedi.

CONTACILAR CONTAYI YAKTILAR

Alanda toplanan vatandaşlara 'Şunu iyi bilmenizi istiyorum' diyen Başbakan Yıldırım, "Bu aziz vatanı, bu aziz milleti bölmeye parçalamaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bu darbenin sorumlusu Amerika'dakı o terörist başını Türkiye'ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız. Sevgili kardeşlerim; ne bölücüler, ne Feto'cular, ne de birlmem neciler asla ve asla bu milletin birbirini, kardeşliğini birliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ay yıldızlı bayrak. O gün onlar tankları uçakları, helikopterleri insanlarımızın üzerine sararken, bombalararı atarken, bütün sokaklardaki insanları tararken, zannettiler ki tankın gücü darbeyi sağlayacak. Ama tankın gücü, hakkın gücünü, halkın gücünü yenememiştir. Hakkın gücü ve halkın gücü galip gelmiştir evelallah. Concatcılar contayı yaktılar, ama millet dimdik ayakta" diye konuştu.

BU MİLLETİ BÖLMEYE, AYAR VERMEYE ÇALIŞANLAR ÖLÜMDEN ÖLÜM BEĞENSİNLER

15 Temmuz'un, Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adı olduğunu belirten Başkan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'u her yıl demokrasi şehitleri günü olarak anacağız, kutlayacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokakta, meydanlardanısınz.Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz. Siz 79 milyon vatan evladı yurdun her köyesinde destanlar, kahramanlık destanı yazdınız. Tarihe isimlerinizi altın harflerle yazdırdınız, Alah sizden razı olsun. Milli iradeye karşı büyük kalkışmayı bir olarak, beraber olarak, sahip çıkarak boşa çıkardınız. O gece Türk milleti, demokrasiyi hedef elan hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Şimdi artık herkes şunu bilmelidir. Kim olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalşanlar, bu millete ayar vermeye çalışanlar ,ölümden ölüm beğensinler" dedi.

BÜTÜN KIŞLALARI KAPATIYORUZ

Başbakan Binalı Yıldırım konuşmasının bir bölümünde 'burayı iyi dinleyin' diyerek alanda toplanan vatandaşlara, "Tankaların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Bir daha miletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada, Ankara'nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın içinde, İstanbul'un içinde. Düşman Ankara'da değil, düşman İstanbul'da değil, düşmanın olduğu yer bellidir. Her şey yeniden elden geçirilecek, her şey daha güzel olacak. Sizler 79 milyon bir oldunuz, beraber oldunuz, birlikte Türkiye olduk" dedi.

BİZE DÜŞEN GÖREV, BU BİRLİKTELİĞİ MUHAFAZA ETMEKTİR

15 Temmuz'unh aynı zamanda Türkiye'nin Kürdüyle, Türküyle, CHP'lisi, MHP'lisiyle, milliyetçisiyle, biberalile her tür görüşü, her türlü sivil toplum örgütünün bir olduğu, beraber olduğu tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak için kenetlendiği günün adıdır. Bize düşen görev, bu birlikteliği muhafaza etmektir. Nasıl dostluklarımızı artırmaya devam ediyorsak, içeride de hepimizin aynı yaradanın kullarıyız, paylaşacak çok eşyimiz var. Onun için birbirimiz i allah için esveceğiz, bir beraber kardeş olacağız. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Birlik olduğumuz için bu kalkışmalara, bu hainlere gereken dersi Kazan'da verdik. Bugünden sonar ülke, millet olarak daha da güçlü olacağız. Birbirimizin hukukunu daha fazla koruyacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz. Türkiye'nin düşmanlarına karşı 79 milyon tek yürek olarak biz beraberiz. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ay-yıldızlı bayrak. Hepinizden Allah razı olsun. 15 Temmuz'a göğsünü siper eden, tankların önünde kahramanlar gibi duran bütün şehitlerimize Allah'tdan rahmet, gazilerimize şifalar, hayırlı ömürler diliyorum. Hepinize bir kez daha 15 temmuz gecesi ülkemizi ve geleceğimizi karartmaya kalkışan hainlere verdiğiniz o şanlı direniş için, kahramanlık için tek tek teşekkür ediyorum. Sağolun, var olun, Allah sizden razı ollsun, Allah'a emanet olun değerli kardeşlerim" diye konuştu.

SADECE AKINCI ÜSSÜ'NÜ KAPACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, bir soru üzerine yaptığı açıklamada, "Hain darbe teşebüsünün merkezi Akıncılar, eski adıyla Mürted, şimdi orayı kapatacağız. Sadece Akınca üssünü kapatacğız. Diğerleri ile ilgili bir şey söylemedim. Onu düzeltelim. Ama şehrin içinde tankların, zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatcağız. şehir dışına alacağız. Nerede bir tank, zırhlhı araç çıkmışsa, buralar kapatılacak. Hastal var, Maltepe var, Mamak var, Etimesgut var, Güvercinlik var, Kara Havacılık var. Bunların hesi kapatılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Aksi halde 3-5 soysuz asker elbisesi içine girmiş, peygamber ocağını tartışılır hale getirmesine asla müsade etmeyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI