Nursima KESKİN / ANKARA, () - CHP Milletvekili Gülay Yedekçi, Aylin Nazlıaka'nın partiden ihracıyla ilgili "Gerekli araştırmaları yapmışlar ve bir karar almışlardır. 14 yaşımdan beri CHP'nin üyesi olarak parti hiyerarşisinin önemli olduğuna inanırım. Parti kurullarının aldığı karar bizim için artık noktadır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun değiştirilmesine yönelik kanun teklifi verdiğini bildirdi. Kadınlara yönelik şiddetin son bulması, kadınların eşit vatandaş olarak yayabilmesi için 4 partinin kadın milletvekillerine ve siyasi partilerin genel başkanlarına birer mektup yazdığını kaydeden Gülay Yedekçi, mektupta “Gelin el ele verelim parti ayrımı gözetmeyelim. Ve Özgecan ismiyle simgeleşen 5237 sayılı kanunda değişiklik yapalımö diye yazdığını söyledi. Çocuklara, kadınlara tecavüz eden, onları öldürenlerin caydırıcı cezalara çarptırılması, çocuk gelinlerin olmaması için bu mektubu yazdığını bildiren Gülay Yedekçi diğer partilerden yalnız iki milletvekilinin kendisine dönüş yaptığını aktardı.

"ONUN İÇİN ETME KULUM BULURSUN DİYEBİLİRİZ"

Gülay Yedekçi, Zaman Gazetesine kayyum atanmasıyla ilgili bir soruya "Vaktiyle Zaman Gazetesi'nden ödüller alınıyordu. Zaman Gazetesi için '35 ayrı ülkede dağıtılıyor. 10 dilde basılıyor. 2 ayrı alfabede yapılıyorö deniliyordu. Şimdi ne oldu diye sormak lazım. Hukuk herkese her zaman lazım. Bugün güç sizdeyken siz kullanıyorsanız yarında başkalarının eline güç geçerse başkaları kullanabilir. Onun için etme kulum bulursun diyebiliriz" diye yanıt verdi.

"PARTİ KURULLARININ ALDIĞI KARAR NOKTADIR"

Aylin Nazlıaka'nın partiden ihracıyla ilgili sorulan bir soruya Yedekçi, "Bu konuyla ilgili partimizin ilgili kurulları gerekli toplantıları yapmış bütün gerekli araştırmaları yapmışlar ve bir karar almışlardır. 14 yaşımdan beri CHP'nin üyesi olarak parti hiyerarşisinin önemli olduğuna inanırım. Partimin kurullarının aldığı herhangi bir kararı da ayrıca değerlendirmem. Parti kurullarının aldığı karar bizim için artık noktadır" dedi.