CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehitler arasında ayrım yapıldığını savunarak, ayrımın ortadan kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na bu hafta bir kanun teklifi vereceklerini söyledi.  

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a da bu konuda çağrıda bulunarak, "Şehitler arasında yapılan bu ayrımı, bu ayıbı hep birlikte kaldıralım. Sayın Binali Yıldırım'a çağrıda bulunuyorum. Gelirse başımızın üstüne gelmezse bunu Genel Kurul'a indireceğiz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Şehitler ve gaziler arasında ayrım yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, bu ayrımın ortadan kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na bu hafta bir kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Ben söylüyorum. Şehitler arasında ayrım yapmayın. Gaziler arasında ayrım yapmayın. Bu ülkenin varlığı, bekası için hayatını veren kim olursa olsun; inancı, kimliği, yaşam tarzı, siyasi görüşü ne olursa olsun, bu ülkeye hayatını vererek, bedel ödeyerek, katkı veren her şehide eşit davranılsın diyoruz. Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz el üstünde tutulsun. Onların her türlü talebi karşılansın. 'Ayrım yapmayın' dediğim zaman kıyameti koparıyorlar. Hukukçu bir arkadaşımız, Muğla Milletvekilimiz Ömer Süha Aldan var. Şehitler ve gaziler arasındaki farklılığı ortadan kaldırmak için bir kanun teklifini bu hafta TBMM Başkanlığı'na grup olarak vereceğiz" diye konuştu.