Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen işçi emeklisi 66 yaşındaki Ömer Ateş'in bağışlanan organları 3 kişiye umut oldu.
Cumartesi günü evinde fenalaşarak düşen ve kaldırıldığı hastanede beyin kanaması geçirdiği belirlenen 3 çocuk babası Ömer Ateş, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Tüm müdahalelere rağmen Ateş'in beyin ölümü gerçekleşirken, eşi Vacide ile çocukları organlarını bağışlamaya karar verdi. Haber verilmesi üzerine Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Orhan Gürer, ekibiyle birlikte organları almak için Tarsus'a geldi. Mersin Üniversitesi Organ Nakil Koordinasyonu ekibinin de yer aldığı bir cerrahi operasyonla Ömer Ateş'in organları alındı. Ateş'in 2 böbreği Gaziantep'e, karaciğeri ise İstanbul'a gönderildi.
'İYİLİK YAPMAYI SEVEN BİRİLDİ'
Vacide Ateş, eşinin yardım yapmayı seven biri olduğunu belirterek, "Eşim çok sevilen, iyilik yapmayı seven biriydi. Çok üzgünüz ama organları başka insanlara şifa vereceği için mutluyuz" dedi.
Dr. Ahmet Orhan Gürer ise, organ bağışının çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"İnsanda yapılamayan tek şey organ ve bazı organlar maalesef değerini yitirdiği zaman da zincirleme reaksiyonlarla insanlar hayatlarını kaybedebiliyorlar. Kalp, akciğer, karaciğer, pankreas, ince bağırsaklar ve yaygın olarak fazla böbrekler nakli yapılabilen organlar. Buradan insanlara sesleniyorum. Lütfen siz de organ bağışında bulunun."  FOTOĞRAFLI