Yeniyüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesinin Kulüp Kalbim üyeleri Bayrampaşa Adapark'ta biraraya geldi.  Gaziosmanpaşa Hastanesi Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü önderliğinde geleneksel olarak her yıl yapılan “Sağlıklı Kalpler” yürüyüşü bu yıl Bayrampaşa Adaparkta gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu “Kulüp Kalbim” üyeleri, aileleri ve halkın katıldığı etkinlik, konuşmaların ardından parkta yapılan yürüyüşle tamamlandı. Sunumunu Kurumsal İlişkiler Müdürü Arzu Ateş Göçtürk'ün yaptığı toplantıya Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Genel Müdürü Arzu Kaya Öztaş, Başhekim Serap Baş' ta katıldı. 

Kalp hastaları, Dünya Kalp Günü dolayısıyla "Kalp için sağlıklı ortamlar" temalı yürüyüşte bir araya geldiler.

Dünya Kalp Haftasında ‘Daha Sağlıklı Kalpler İçin Elele’ sloganıyla yola çıkan Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü, anlamlı bir etkinlik düzenledi. Gaziosmanpaşa Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, etkinliğe gelmeden gece boyunca bir kalp nakli daha gerçekleştirdiklerini belirterek organ bağışının önemine vurgu yaptı.

TÜRKİYE “DE KALP NAKLİNDE ÖNCÜ KURUM

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi ‘Kulüp Kalbim” den 31. Kalp Haftasına Özel Düzenlenen etkinlik ile kalp sağlığına bir kez dikkatleri çekti.

Anjiyo, By-Pass olmuş ve Yapay Kalp Nakli ve Kalp Nakli olmuş hastalar, “Kulüp Kalbim” üyeleri ve onlara destek vermek isteyen gönüllülerin katıldığı etkinlikte, Gaziosmanpaşa Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu, kalbimizi nasıl koruyabileceğimiz hakkında da bilgiler verdiler.

Kahvaltılı olarak düzenlenen programda, kulüp üyeleri ve gönüllüler Parkada’da sağlık yürüyüşü yaptılar.

Türkiye’de Her 3 Dakikada Bir Kişi Kalpten Ölüyor

Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, Türkiye’de TÜİK verilerine göre her 3 dakikada bir insanın kalp ve damar hastalıklarına bağlı olarak hayatını kaybettiğine değindi.. Prof Kurtoğlu; Dünya Kalp Federasyonu tütün kullanımı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam gibi değiştirilebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp hastalığı ve inme riskinde %80’lere varan azalmalar sağlanabileceğini ifade etti.

Gençlerde Farkındalık önemli...

Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu, Dünya kalp gününde bağımlılık yapan maddelerin, kalp üzerine olan olumsuz etkilerini hatırlatıp "Gençlerde farkındalık yaratılarak, bu sbağımlılıktan kurtarılmasını sağlamalıyız" dedi.  Prof Mansuroğlu , son zamanlarda dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ilaç bağımlılığı; hem kullananların sayısı artmakta hem de kullanma yaşının gittikçe düştüğünü hatırlatarak " Bunu görsel, yazılı medyadan ve tedavi merkezlerinden takip edebiliyoruz. Bu trajedi hepimizi ilgilendirmektedir"dedi. Mansuroğlu, Ayrıca toplum olarak beslenme şekli, hareketsizlik, sigarayla ve madde bağımlılığı ile savaşı, tüm toplumun katılımı ile ancak kazanılabileceğimize değindi.