CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Allah'ın verdiği bir can, o can, bu ülke, millet uğruna feda olsun. Vatandaşa söz verdim ucunda ölüm de olsa gideceğim. Kim ne derse dersin bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu teröre karşı hepimiz dik ve onurlu duracağız. Ne terör ne de başkaları bizi yıldırır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna yapılan saldırısı sonrasında helikopterle Ardanuç geldi. Burada açılış töreninde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Siyasete girerken bir söz verdim. Her zaman her ortamda halktan yana olacağım. Kim ne derse dersin bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Ne terör ne de başkaları bizi yıldırır. Çünkü biz Mustafa Kemal'in Türkiye'sini büyütmek zorundayız. Bize cumhuriyet altın tabak ile sunulmadı. Cumhuriyeti kanla, gözyaşı ile kurduk. Hiç kimse bize silah gösterecek, tehdit edecek biz de vazgeçeceğiz. Bir canımız var. Allah'ın verdiği bir can, o can, bu ülke, millet uğruna feda olsun diyeceğiz" diye konuştu.

"ORDUMUZ CERABLUS'A GİRDİ DESTEKLİYORUZ"

Cerablus'a yapılan operasyona ilişkin Kılıçdaroğlu, "IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için ordumuz Cerablus'a girdi. Sonuna kadar arkasındayız, destekliyoruz. Şanlı ordumuzu destekleyeceğiz" dedi.

"VATANDAŞA SÖZ VERDİM UCUNDA ÖLÜM DE OLSA GİDECEĞİM DEDİM"

Konvoyunun saldırıya uğramasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bugün buraya zorlu bir yolculuk ile geldik. Gelirken bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Bir şehidimiz var. beni en çok üzen bu. Keşke hiç olmasaydı. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir şehidimizin olması beni en çok üzen şey oldu. Keşke o kurşunlar havaya atılsaydı. Sıralı ölüme hepimiz katlanırız da, babanın, annenin çocuğunu mezara koyması çok acıdır. Terör, hepimizin yüreğini burkuyor. Bu teröre karşı hepimiz dik ve onurlu duracağız. Hiçbir programımı iptal etmedim. Ne olursa olsun gideceğim. Vatandaşa söz verdim ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim" ifadelerini kullandı.


KILIÇDAROĞLU ANKARA'YA DÖNDÜ


Artvin'in Şavşat İlçesi'nden Ardanuç İlçesi'ne giderken PKK'lı teröristlerce konvoyuna silahlı saldırı düzenlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine tahsis edilen askeri helikopterle Erzurum Havalimanı'na geldi. Saat 20.15 sıralarında Erzurum Havalimanı'na inen Kılıçdaroğlu'nu, Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu karşıladı. Kılıçdaroğlu, kendisini Ankara'ya götürecek tarifeli uçağın kalkış saatine kadar dinlenmek üzere VIP salonuna geçti. Bir süre sonra havalimanına gelen Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, CHP'li Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, VIP salonunda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Kılıçdaroğlu’na Oltu Taşı tespih hediye etti.

'GÜZEL BİR TÜRKİYE ÖZLEMİ İÇİNDEYİZ'

Kılıçdaroğlu’nun Erzurum’a geldiğini duyan 15-20 kişiden oluşan CHP’liler de havalimanına gelerek, genel başkanlarıyla görüşme imkanı buldu. Tarifeli uçakla Ankara'ya gitmek üzere VIP Salonu'ndan çıkan Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok üzgünüm. Bir şehidimizin olması dolayısı ile. Yarın şehidimiz sonsuzluğa uğurlanacak. Bende cenaze törenine katılacağım. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Bütün Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. İnşallah bu tür olaylar bir daha olmaz. Bu son olur. Biz güzel bir Türkiye özlemi içindeyiz. Bunun için hep birlikte mücadele etmek durumundayız."


KILIÇDAROĞLU: YARIN ŞEHİDİMİZİN CENAZESİNE KATILACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'in Ardanuç İlçesi'nde uğradığı saldırının ardından tarifeli seferle Ankara'ya geldi. Kılıçdaroğlu'nun Esenboğa Havalimanı'nda çok sayıda partili karşıladı. Aracına binmekte dahi zorlanan Kılıçdaroğlu'nu partililer "Yılma, ilerle gençlik seninle" ve "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla karşıladı. Havalimanı çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Artvin'de yaşanan saldırıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi, "İlgi dolayısıyla çok teşekkür ederim. Bizim bir görevimiz var; teröre karşı durmak, vatandaşı korumak, haklarını savunmak. Terör nereden gelirse gelsin. Hep birlikte mücadele edeceğiz, terör bizi yıldıramaz" dedi."
Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik terör saldırısında şehit olan er Fatih Çaybaşı'nın yarın Erzincan'da düzenlenecek cenaze törenine katılacağını açıklayarak, "Keşke böyle bir olay olmasaydı. Bir canımız var. Onu da vatana vermeye hazırız. Keşke şehit olmasaydı da aynı acıyı ben, yaşasaydım, benim ailem yaşasaydı. O açıdan son derece üzgünüm. Bir şehit olması beni gerçekten üzüyor. Yarın şehidimizin cenazesine katılacağız" diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ VE TÜRKİYE'Yİ AYDINLIĞA TAŞIYACAĞIZ"

Havalimanında karşılamayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı, "Bu atmosfer güzel bir atmosfer. En azından teröre karşı hep birlikte duruyoruz. Birlikte mücadele ediyoruz. Buraya gelen arkadaşlarıma, telefon eden bütün siyasi parti genel başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, meslek kuruluşlarına, hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hep beraber olacağız, hep birlikte olacağız ve Türkiye'yi aydınlığa taşıyacağız."