TÜRKİYE Buz Pateni Federasyonu'nun Erzurum'da düzenlediği milli takım kampında sporcular bayraklı şov yaptı. Artistik Buz Pateni Minikler ve Yıldızlar Aday Milli Takım sporcuları kampın son gününde Türk bayraklarıyla kaydı. Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Erzurum'un artık diğer spor dallarında olduğu gibi sürat pateni, buz dansı ve artistik buz pateni dallarında uluslararası bir kamp merkezi olduğunu söyledi.
2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları için yaptırılan buz paten salonlarında Başantrenör Tuba Karademir ve yardımcıları Gamze İyiiş, Kutay Eryoldaş, Cenk Ertauz, Amil Akulut, Günay Aydın, Caner Çelik, Yavuz Eskici ve Alexandra Ilevleva yönetiminde 20 Temmuz'da kampa giren 45 sporcu, yarınlara hazırlanıyor. Minik ve Yıldızlar Artistik Paten Milli Takımı sporcularının kampın 2 Ağustos günü sona ereceğini söyleyen Milli Takım Kamp Müdürü Derya Aksoy, şöyle dedi:
"Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki Erzurum yüksek irtifa merkezi, kamp için çok ideal bir yer. Buz sporları ile ilgili Türkiye'nin en önemli salonları Erzurum'da olduğu için önemli ölçüde yararlandık. Buz sporunda dünyanın en iyilerinin de Erzurum'da kamp yapması bizim sporcular için önemli bir kazanım oldu. Sporcular kampı başarı ile tamamladı. Kondisyon ve teorik olmak üzere her gün yaklaşık 4 saat antrenman yapan sporcularımız yarışmalara hazır hale geldi. İnşallah katıldıkları yarışmalarda başarılı olacaklar. Kampın son günü olması nedeniyle ellerine bayrakları alan sporcular kısa bir gösteri yaptı."
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Erzurum'un sürat pateni, buz dansı ve artistik buz pateni dallarında uluslararası bir kamp merkezi olduğunu bildirdi. Buz sporlarının iddialı ülkelerinin bile Erzurum'da kamp talebinde bulunduğunu anımsatan Dilek Okuyucu, şöyle devam etti:
"Dünya Üniversiteler Kış Oyunları özellikle buz sporlarında ufkumuzu açtı. Artistik Buz Pateni Milli takımı yaz döneminde olimpik sporcumuz Tuğba Karademir eşliğinde çalıştı. Federasyon olarak esas hedefimiz 2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyat Oyunları. EYOWF 2017 ve EYOWF 2019'da kürsüde yer almak için çalışmalarımızı çok yoğun sürdürüyoruz."

FOTOĞRAFLI