Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyelilerin Alnasır Spor futbol takımı ile Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki kampta yaşayan Iraklıların Türkmen Spor takımı darbe girişimini futbol maçıyla protesto etti.
Reyhanlı'daki Tayfur Sökmen Stadı'nda buluşan takım oyuncuları ellerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ile 'Teşekkürler Türkiye' yazılı afişlerle sahaya çıktı. Çekişmeli geçen maçta her iki takım futbolcuları centilmenliği elden bırakmazken maçı Alnasır Spor takımı 3-1 kazandı.
Maşın ardından değerlendirmelerde bulunan Türkmen Spor Başkanı Davut Zamma, Reyhanlı'ya Alnasır takımının daveti üzerine geldiklerini belirterek, asıl amaçlarının darbe girişimini protesto etmek ve Türkiye'ye destek vermek olduğunu söyledi.
Alnasır Spor Başkanı Ehap Maarri ise, iç savaş nedeniyle ülkelerinden gelerek Reyhanlı'da yaşamaya başladıklarını kaydederek, "Biz bu maçı, Iraklı Türkmen kardeşlerimizle Türkiye'ye olan sevgimizi ve desteğimizi göstermek için oynadık. Suriyeli ve Türk takımları ile birçok maçlar yaptık. Ama bugünkü maçımızın özelliği çok farklı. Bu maçın amacı yaşadığımız bu ülkede Türk Cumhuriyeti Devleti'ne destek vermektir" dedi.
Tayfur Sökmen Stadı'nda oynan maçta ise Alnasır Takımı Tümken spor takımı 3-1 yendi.

FOTOĞRAFLI