Mesut IŞIK- Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu yeteneğinin yanı sıra doğru insanların yönlendirmesi ile bulunduğu noktaya geldiğini belirterek, "Gelmiş olduğum noktalardan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Bu başarı tek başına yapılacak bir başarı değil. Bunun yanı sıra ailenizin desteği çok önemli" dedi.
Gebze Belediyesi'nin Gebze Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Tecrübe Konuşuyor' konulu panele Hidayet Türkoğlu, Prof. Dr. Çağrı Erhan, spor programı yapımcısı Ersin Düzen konuşmacı olarak katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği panele, trafikteki yoğunluk nedeniyle 10 dakika geç katılan Hidayet Türkoğlu, salondakilerden özür diledi.
Türkoğlu, panelde yaptığı konuşmada çok yaramaz bir çocuk olduğunu, ağabeyinin antrenmanını izlemeye gittiğinde basketbola başladığını belirterek, "Ben 12 yaşına kadar basketbolcu olacağımı düşünmüyordum. Ben normalde Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'nde yaramazlık yapan, top oynayan, atari salonlarından çıkmayan bir insandım. Ta ki; bir gün tesadüfen ağabeyimin antrenmanını izlemeye gittim, onun sayesinde basketbola başladım. O bıraktı, ben devam ettim. İnanın o gün oraya gitmeseydim, belki basketbolcu olamazdım. Çünkü o zamana kadar aklımın ucundan bile geçmiyordu. Az çok araştırırsanız geçmişimi, çok yaramaz birisiydim. Sokak kavgalarıyla meşhur, atari salonlarından çıkmayan, bundan da gerçekten keyif alıyordum. Çünkü o an benim için çocukluk zamanlarım, benim için en değerli zamanlardı" diye konuştu.
Türkoğlu başarısında ailesinin büyük payı olduğunu belirterek, "Gelmiş olduğum noktalardan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Ama inanın bu başarı tek başına yapılacak bir başarı değil. Bunun yanı sıra ailenizin desteği çok önemli. Sonuna kadar hala da devam ediyor destekleri. Hayatınızın birleştirdiğiniz insanlar, eşiniz bu konuda sizi gerçekten yalnız bırakmıyor. Ben herkese teşekkür ediyorum, gerçekten ben onlarsız bu noktalara gelemezdim. Belki kendimce yeteneğim olabilirdi, ama sonuçta doğru insanların beni doğru şekilde yönetmesi, bana yardımcı olmaları benim bu noktaya gelmemi sağladı" dedi.
Yeteneği nedeniyle kendini farklı hissettiğini ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:
"Bazı yetenekleri Cenab-ı Allah'ın bana vermiş olduğu diye nitelendiriyorum. Hep kendimi farklı hissettim diğer oyunculardan, doğal olarak bu benim her zaman hayallerimin, her geçen gün değişmesine neden oldu. Ben kendimi çok şanslı hisseden bir insanım. Gelmiş olduğum bu noktayı hayal bile edemezdim. İnanın çocukluğumda bunu söyleselerdi, 'NBA de 15 yıl oynayacaksın, bu kadar başarılar elde edeceksin, Türkiye'ye geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın baş danışmanı olacaksın', 'hadi canım' derdim. O yüzden Allah'a şükür ediyorum"
Konuşmaların ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker panele katılanlara birer tablo hediye etti.

FOTOĞRAFLI