ALTAY yönetimi, geçen hafta deplasmanda oynadıkları Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında yaşanan olaylara rağmen PFDK'ya (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) verilmemesinin şaşkınlığını yaşadı.
Müsabakanın devre arasında futbolcularının, kulüp görevli kartı olan kişiler tarafından darp edildiğini ve Hüsamettin'e bıçak gösterildiğini iddiasını tekrarlayan yönetici Cüneyt Oğuz, "Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un PFDK'ya sevk edilmemesi sportif değil" dedi. Türk futbolunun geleceğinden endişe duyduklarını belirten Oğuz, "İzmir kulüplerine yönelik olduğunu düşündüğümüz bu tavır bizleri kaygılandırıyor" diye konuştu. Futbolcularının Erzurum'da ciddi bir travma yaşadığını dile getiren Cüneyt Oğuz, şöyle devam etti:
"17-18 yaşındaki geleceğin yıldız adayları ile mücadele ediyoruz. Bu çocuklar yıllarca unutamayacakları kötü olaylara şahit oldular. Federasyon temsilcileri ve Erzurum Emniyeti olayları görmezden geldi. PFDK'nin devreye girmesi için çocuklarımızın yaralanıp ölmesi mi gerekiyordu?"
Altay Başkanı Cihangir Marmara dün yaptığı açıklamada ellerindeki görüntülerle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracaklarını, ayrıca Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Erzurum Valiliği'ne suç duyurusunda bulunacaklarını duyurmuştu.