Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Maratonu'nda, engelliler, maraton, yarı maraton ve 10 kilometre koşuları yapıldı. 8 bin kişinin katıldığı koşuda Süpermen kostümlü kadınlar, damatlık giyenler ve ilginç kıyafetlerle koşanlar dikkati çekti.
Antalya'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Maratonu'nda yarışların startı, Atatürk Kültür Parkı Cam Piramit önünde verildi. Yarışlara 2 bini yabancı 8 bin kişi katıldı. Cam Piramit önünden başlayan yarışta sporcular Konyaaltı Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Işıklar Caddesi, Eski Lara Yolu, Lara Plajları güzergahından Kundu'ya giderek dönüşe geçti. Yarışa katılanlar engelli sporcular ve maratonda 42 kilometre, yarı maratonda 21 kilometre ve yaş kategorilerinde 10 kilometre koşarak bitiş çizgisine ulaşacak.
Yarışa katılanlar arasında ilginç kostümleriyle koşanlar dikkati çekti. Damatlık giyen, Süpermen kostümü ile koşan kadınlar yoğun ilgi gördü. Bazı yarışmacılar da çocuklarıyla koştu. Yarışta bazı sivil toplum örgütleri açtıkları dövizlerle çocuk gelin, eğitim konularına dikkati çekti. Yarışta Sen De Gel Derneği üyeleri, Afrika'daki yoksul kadın ve çocuklara destek, Koşu Dünyamız adlı grup da sporun eğlenceli yanına dikkati çekerek, koşu sporuna yaygınlaştırmak için Süpermen kostümü ve damatlıkla koştu.
11. Runatolia Uluslararası Maratonu yarışlar sonunda düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

FOTOĞRAFLI