Ali DANAŞ - İSTANBUL /

Süper Lig'de dün akşam Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek bir maç eksiği ile liderliğe oturan Beşiktaş adeta şampiyonluk yürüyüşü yapıyor.

21 maçta topladığı 51 puan ile Fenerbahçe'nin bir puan önünde bulunan Siyah Beyazlılar, 29 Şubat Pazartesi akşamı Kadıköy deplasmanına lider olarak gidecek.

YÖNETİCİLER ŞAMPİYONLUĞA İNANÇLI AMA TEMKİNLİ

Beşiktaş'ın bir maç eksiği ile liderlik koltuğuna oturmasıyla camiada şampiyonluk senaryoları konuşulmaya başladı bile.

Beşiktaş Gençlerbirliği maçı öncesinde Vip Tribününde konuşulan tek konu Gençlerbirliği maçında alınacak galibiyet ve gelecek liderliğin Beşiktaş'ın önünü açacağı ve büyük bir avantajın yakalanacağı şeklindeydi.

Kongre üyeleri adeta söz birliği etmişçesine, konuşma fırsatını buldukları her yöneticiye "Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarını alırsak bu işi %70 bitiririz. Hele ki Trabzonspor'la oynayacağımız erteleme maçını da aldık mı Nisan sonunda Vodafone Arena'da tur atarız" diyerek şampiyonluğa olan inançlarını gösteriyordu.

Siyah Beyazlı yöneticiler ise şampiyonluğa inandıklarını ama maçlar oynanmadan konuşmanın ters tepebileceğini ifade ederek, kongre üyelerine "Aldık, kazandık, %70-80 bitti diye konuşmak doğru değil. İnşallah şampiyon oluruz, çocuklara ve teknik heyete inancımız çok büyük. Vodafone Arena'yı ilk açtığımız sezon şampiyonluk turu atmak da en büyük hayalimiz. Ama nazar değmesini istemiyoruz. Lig çok çetin geçiyor. Fenerbahçe de mutlaka bu yarışı sonuna kadar götürmek isteyecektir. O yüzden şu maçı alırsak şöyle olur, bu maçı alırsak böyle olur diye konuşmak istemiyoruz. Sadece maç maç bakıp çıktığımız her maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde cevap verdiler.

Yöneticilerin verdikleri bu cevaplar adeta kendi aralarında bu yönde konuşma kararı aldıklarının bir göstergesiydi.