Ercan ATA/ANKARA, () - 34 ülkeden 268 sporcunun katıldığı Dünya Okçuluk Şampiyonasında Onur Tezel, Mete Gazoz ve Oğuzhan Tezel'den oluşan (Makaralı) Türkiye Erkek Genç Milli Takımı, İtalya ile finalde karşılaştı. İtalya setlerde 6-0 üstünlük sağlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Milliler ise gümüş madalyada kaldı.

Müsabakaların ardından düzenlenen törende Millilerin madalyasını Dünya Okçuluk Federasyon Başkanı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Erdener takarak sporcuları tebrik etti.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, "Bu gençlerimiz geleceğin olimpik sporcularıdır. Bugün göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı kendilerini ve emeği geçen herkesi kutlarım. Yarın finalde ok atacak genç kızlarımıza ve bireyselde bronz maçına çıkacak olan sporcularımıza başarılar diliyorum'' dedi.

Dünya Şampiyonasının son gününde yarın, Genç Kadın Milli Takımı saat 09.30'da Rusya ile finalde karşılaşacak. Gizem Elmaağaçlı, Evrim Sağlam ve Nevin Akdağ'dan oluşan (makaralı) genç milliler, altın madalya için ok atacak. Bireysel genç bayanlar (makaralı)'da bronz madalya için Evrim Sağlam, ABD'li sporcu karşılaşacak. Bireysel genç erkekler (makaralı) Gürkan Dernekli, Rus sporcu karşısında bronz madalya kovalayacak.