Ergin KARATAŞ /  İZMİR, ()- PTT 1'inci Ligi'nde kurtuluş umudu azalan Karşıyaka'da yönetim, 1 yıl bile dolmadan 4'üncü defa genel kurula gitme kararı aldı.
Yönetim, futbolda yaşanan başarısızlık üzerine kongreye gitmeyi kararlaştırdı. Yeni tüzüğe göre 2 güne yayılacak genel kurul tarihini 30 Nisan-1 Mayıs olarak belirleyen yönetim, ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde kongrenin 7-8 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi.
Son dönemde sürekli genel kurul yaptığı gözlenen Karşıyaka, geçen yıl 21 Mayıs'ta olağan kongresini yaptı. Dönemin başkanı Fatih Diniz'in aday olmadığı seçimde Mutlu Altuğ'la yarışan Ali Erten başkan seçildi. Kulübe dışarıdan destek veren İstanbullu iş adamı Erdal Acar'la yaşanan tartışmalar, sportif başarısızlık, yönetimde yaşanan kriz ve ardından gelen istifalarla Erten dönemi 7 ay sürdü.
29 Aralık'ta yeniden olağanüstü seçime giden Karşıyaka'da Mutlu Altuğ'la çekişen Fatih Diniz, başkanlığa dönerken geçtiğimiz 16 Nisan'da yapılan kongrede bu kez tüzük değişikliğine gidildi. Son genel kurul kararıyla 1 yıl içinde 4'üncü kongreye hazırlanan kulüpte kesinlikle aday olmayacağını açıklayan Başkan Fatih Diniz, şunları söyledi:
"Kongreyi güven tazelemek için yapmıyorum. Ciddi sağlık sorunlarım var. Geçen dönemde de aday olarak hata yaptım. Seçimi lig bitmeden yapıp, yeni yönetime çalışmak istedikleri futbolcularla ilgili en azından 1 hafta süre tanımak istedik. Uyumlu bir yönetimiz. Umarım mevcut yönetimin içinden bir aday çıkar ve göreve seçilir. Yıllardır yönetimlerde yer aldım. Ben artık sadece Karşıyaka taraftarıyım."
ERDAL ACAR İTİRAFI
Karşıyaka'da görevi devretmeye hazırlanan Başkan Fatih Diniz, 29 Aralık'taki seçimden önce kendisine destek açıklaması yapan Erdal Acar'dan katkı bulamamanın kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. "İstanbul sözünde durmadı" diyen Başkan Diniz, bu konuda şöyle konuştu:
"Sezon başında verdiği gibi mali destek sağlasa ekonomik ve psikolojik olarak daha rahat olurduk. Devre arasında kendimiz 3 milyon TL'nin üzerinde kaynak yaratıp transferin önünü açtık, ödeme ve takviyeler yaptık ama son sırada aldığımız takım, bulunduğu yerden kurtulamadı. Karşıyaka, yine de karanlıkta değil. Önünde yeni stat ve salon gibi fırsatlar var. Birkaç yıl içinde doğru yönetimlerle sıkıntılar aşılır."