''Artık daha fazla tecrübe kazandık''

''Şenol Güneş sanki 10 yıldır hocamızmış gibi''

''Her maçımız final ve biz her finali kazanmak istiyoruz''

Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Albayrak Doğan Haber Ajansı'na () özel açıklamalar yaptı.

Dün akşam oynanan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının sonunda en çok konuşulan konulardan birisi Basın Sözcüsü Metin Albayrak'ın geçtiğimiz hafta yaptığı ''Kadıköy'e lider gidebiliriz'' sözlerinin haklı çıkmasıydı.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları sohbet yemeğinde bir araya gelen Basın sözcüsü Metin Albayrak ''Kadıköy'e lider gidebiliriz'' ifadelerini kullanmıştı. Mersin İdman Yurdu ve Gençlerbirliği maçlarının psikoljik ağırlığı yüksek maçlar olduğunu ve bu iki maçı kazanmaları halinde Kadıköy'e lider gideceklerine inandığını söyleyen Albayrak'ın düşünceleri doğru çıktı.

Üst üste kazanılan Mersin İdman Yurdu ve Gençlerbirliği galibiyetlerine, Fenerbahçe'nin Bursa deplasmanında 2 puan kaybetmesi eklenince, Beşiktaş bir maç eksiği ile liderliğe oturdu ve Metin Albayrak'ın söylediği gibi 'Beşiktaş Kadıköy'e lider olarak' gidiyor.

Bu söylediklerinin güzel bir temenni olduğunu ve gerçekleştiği için mutlu olduğunu ifade eden Albayrak 'ya yaptığı özel açıklamada ''Hem bizim hem Fenerbahçe'nin çok zor maçları vardı ve ben, bizim kazanıp Fenerbahçe'nin puan kaybedeceğine inandığımı belirterek bu ifadeleri kullanmıştım. Neticede biz kazandık O'nlar kaybetti ve Kadıköy'e lider olarak gidiyoruz. Bu güzel ama önemli olan Kadıköy'e lider olarak gitmek değil, oradan lider olarak dönebilmek. Takıma inanıyoruz inşallah Kadıköy'den lider olarak döneceğiz'' diye konuştu.

''Artık daha fazla tecrübelendik''

Geçen yıllardaki gibi stres ve baskının bu yıl çok fazla hissedilmediğini aktaran Albayrak ''takım her yıl üzerine koyarak gidiyor. Artık daha fazla tecrübelendik ve geçen yıllardaki stresi çok fazla yaşadığımız, hissettiğimizi söyleyemeyiz. Bunu sağlayan çok güzel bir arkadaşlık, çok güzel bir takım ortamı var. Bu ortamı sağlayan da başta teknik direktörümüz Şenol Güneş ve takımdaki tecrübeli oyuncuların bu tecrübelerini takıma yansıtmaları'' diye konuştu.

''Şenol Güneş sanki 10 yıldır hocamızmış gibi''

Teknik direktör Şenol Güneş ve Ricardo Quaresma'ya ayrı bir parantez açan Metin Alabyrak ''Bütün takımı tek tek kutluyorum. Hepsi inanılmaz bir hırs ve inanç içindeler. İnşallah bu işin sonu güzel bitecek. Ama iki kişiye özel parantez açmak istiyorum.Birisi Şenol Güneş hocamız, diğeri de Quaresma.

Şenol hocamız sanki 10 yıldır bizim hocamızmış gibi. İnanılmaz bir enerjisi ve takıma pozitif yönde sunduğu bir sinerjisi var. Adeta çocuklara öğretmenlik yapıyor ve takım da buna pozitif yönde karşılık veriyor.

Quaresma ise, dün de herkes gördü, neredeyse sahada basmadık yer bırakmadı. Solda oynadı sağda oynadı, bir çok kez defansa kadar gelip kademeye girdi, rakibi kovaladı. Tam bir takım oyuncusu oldu. Ortaları zaten muhteşem. O'ndaki bu değişim takıma da çok çok olumlu yönde yansıyor'' dedi.

''Her maçımız final ve biz her finali kazanmak istiyoruz''

Şampiyonluk için kullanacağı cümleleri itina ile seçen Metin Albayrak ''Gerçekten bütün takım çok iyi yolda. Seyircimiz ile adeta bütünleşmiş vaziyetteyiz. Sadece Beşiktaş taraftarının değil bizim maçımızı izleyen bütün Türkiye'nin keyif aldığı, heyecan duyduğu bir futbol oynuyoruz. Ve bu durum bizi şampiyonluk için çok umutlandırıyor. Ama şimdiden şampiyonluk kelimesini çok kullanmak istemiyoruz. Sadece her maçımız final ve biz de her finali kazanmak istiyoruz. Böyle olursa zaten şampiyonluk kendiliğinden gelir'' diyerek oldukça temkinli konuştu.