TRABZONSPOR teknik direktörü Hami Mandıralı, Çaykur Rizespor karşısında keyifli ve güzel bir futbol oynayarak galip geldiklerini, genç oyuncuların takımına önemli katkı sağladığını belirtirken şunları söyledi:
"Trabzonspor olarak belki de sezonun en iyi futbolunu oynadık. Farklı da kazandık. Bunda genç oyuncularımızın rolü fazlasıyla vardı. Amacından uzaklaşan Trabzonspor’da gençlere şans vermek adına çok önemli bir maçtı. Gençler de bu şansı çok iyi kullandılar. Hem oyun olarak, hem de attıkları gollerle Trabzonspor’a katkı sağladılar. En azından bu kadro içinde olmak adına bir mesaj verdiler. Genç oyuncularımızı ve bütün futbolcularımızı kutluyorum. Keyifli ve güzel bir maç oynayıp kazandılar."
Kadro dışı bırakılan oyuncularla ilgili kararı yönetimle ortak aldıklarını açıklayan Hami Mandıralı, bu konuda şöyle konuştu:
"Biz bu kararları yönetimle beraber aldık ama sonradan yönetim kararıyla 2 oyuncu geri döndü. 6 oyuncu için de zaten performans düşüklüğüne dayalı böyle bir karar almıştık. İki oyuncunun geri dönmesi tamamen yönetimin kararı."
KARAMAN: "BEKLEMEDİĞİMİZ BİR SONUÇ ALDIK"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise beklemedikleri bir sonuçla karşılaştıklarını söyledi. Trabzonspor karşısında yeterli direnci gösteremediklerini ifade eden Karaman, şöyle devam etti:
"Bunun savunması veya tartışması olmaz. Goller erken geldi. Oyunu riske edip en azından 2-0' dan sonra dengeyi kurmayı düşündük. Sercan'ın direkten dönen şutu gol olsa takım ayakta kalabilirdi. Goller geldikçe hem oyun disiplini olarak, hem takım morali olarak saha içerisinde o direnci, geri dönüşü gösteremedik. Trabzonspor'u tebrik ediyoruz. Haklı bir mağlubiyet aldık."
Galatasaray ile oynadıkları kupa maçından sonra Trabzonspor ile karşılaştıklarını dile getiren Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kweuke ve Robin Yalçın sezonu kapadıktan sonra normal oyuncu kadrosu 17 kişi. Aynı kadro, oynayan kadro. Maçın içerisinde bazı yorgunlukları görüyoruz ama maçtan önce Galatasaray maçındaki iyi oyun var. Hiçbirimiz böyle bir sonuç beklemiyorduk. Erken kırılma, bu kadar demoralize olma, farklı mağlubiyet ama futbolda bu var. Kendi sahamızda ve deplasmanda oynayacak olduğumuz 2 maç var. 34 puandayız ama ikisini alıp 40 puanda bitirebilirsin veya 37 puanda bitirirsin. Bu yenilgi önümüzdeki maçlara yansır mı diyebiliriz ama aynı takım 4 gün önce de müthiş oynadı. Dolayısıyla ayakta durmak önemli. Bugün düştüysek kalkıp doğru sonuçları almayı biliriz. Nihayetinde arkamızdaki takımlardan da 4 puan önde olan biziz."