LİGİN bitimine 5 hafta kala Trabzonspor'da sakat ve cezalı oyuncuların azalmasıyla kadro derinliği arttı, bu yüzden Salih, Douglas, Sefa, Fatih, Musa ve Muhammet Beşir, formaya hasret kaldı.
Süper Lig’in 22’nci haftasındaki Galatasaray karşılaşmasında hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartla gündeme oturan Salih Dursun, o maçın ardından bir daha forma giyemedi. Galatasaray maçından sonra 3’ü cezası nedeniyle 8 maçta forma şansı bulamayan 24 yaşındaki Salih Dursun, sadece Medicana Sivasspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında 18 kişilik kadroda yer aldı. Trabzonspor formasıyla bu sezon 10 maça çıkıp 1 asist yapan Salih Dursun, son 3 maçta 18 kişilik kadroya alınmadı.
Bordo mavili takımda, savunma hattına büyük umutlarla transfer edilmesine rağmen bir türlü beklenen performansı ortaya koyamayan Douglas Franco Teixeira da formaya hasret kalan oyuncular arasında yer aldı. Son 6 maçta sadece eksiklikler nedeniyle Beşiktaş'la oynanan erteleme maçında görev yapan Douglas, son Gençlerbirliği maçının kadrosunda da tercih edilmedi.
Bordo mavili takımda Sefa Yılmaz da formayı unutan bir başka isim oldu. Para alamadığı için kulübe ihtar gönderen 26 yaşındaki Sefa Yılmaz, bu hareketinden sonra bir daha forma şansı bulamadı. Son olarak Beşiktaş maçında forma giyen Sefa Yılmaz, bu sezon Trabzonspor’da 12 maça çıkıp, 2 gol kaydetti.
Fatih Atik'te bordo mavililerde bu sezon forma özlemi çeken oyuncular arasına girdi. 1’i kupada, 1’i Avrupa’da bu sezon 5 kez forma şansı bulabilen 31 yaşındaki Fatih, son olarak ligin 25’inci haftasında Mersin İdmanyurdu ile oynanan maçta sonradan oyuna girmişti.
Trabzonspor’da Musa Nizam da forma şansı bulamayan oyuncular arasında bulunuyor. Bu sezon bordo mavili takımla 4’ü kupada, 2’si Avrupa’da toplam 10 maçta forma şansı bulan savunma oyuncusu, ligde forma giydiği 4 maçta 1 gol atabildi.
Teknik direktör Sadi Tekelioğlu döneminde çıkış yapıp attığı gollerle camiayı heyecanlandıran Muhammet Beşir, 5 maç sonra Gençlerbirliği müsabakasında takıma dönüş yapabildi. Hami Mandıralı'nın göreve gelmesinin ardından önce yedeğe düşen, son 5 haftada ise kadroya girmeyen Muhammet Beşir, pazartesi günkü Gençlerbirliği ile oynanan maçta 18 kişilik kadroya girdi, oyuna sonradan dahil oldu. Bu sezon 6’sı kupada 10 maçta forma giydi, 3 gol kaydetti.
MUHAMMET’İN BURUK SEVİNCİ
Trabzonspor’un devre arasında Gaziantepspor’dan kadrosuna kattığı Muhammet Demir, Gençlerbirliği karşılaşmasında 8 maç sonra golle buluştu. Trabzonspor kariyerine Akhisar Belediyespor maçında attığı golle iyi başlayıp Kayserispor müsabakasında kaçırdığı penaltıdan sonra düşüşe geçen golcü oyuncu, oynadığı 7 maçta golle buluşamadı. Pazartesi günü 3-1 kaybettikleri Gençlerbirliği karşılaşmasında takımının tek sayısını kaydeden 24 yaşındaki genç oyuncu, 8 hafta sonra gol özlemine son verdi. Trabzonspor forması ile 1’i kupada toplam 10 maçta forma giyip, 2 de gol kaydeden Muhammet Demir, gol özlemine son verdiği için mutlu olduğunu ancak Ankara deplasmanından mağlubiyetle ayrılmanın burukluğunu yaşadığını söyledi.
ÖZTÜRK’TEN İSTİFA AÇIKLAMASI
Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Akyazı Projesi'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, hakkında çıkan istifa haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı. İstifa ettiği yönündeki haberlerin, içerik ve üslup açısından yanlış olduğunu belirten Öztürk, şu ifadeleri kullandı:
"Trabzonspor adına bir makamı ziyaret etmek amaçlı randevu alınması ile ilgili bazı zaman ve mekan sorunu yaşandığı doğrudur. Ancak bu randevu ile ilgili konu yönetim içinde halledilecek bir husus olup, yönetici tecrübem ve karakterim de konuyu bu yöntem ile çözmeye müsaittir. Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesinin, istifayı sunacağı yer Bakanlık makamı değil, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu'dur. Ancak şu bilinmelidir ki ben Trabzonspor Yönetim Kurulu'na aday olurken ailem, dostlarım ve düşüncelerine önem verdiğim büyüklerim ile istişare ederek bu kararı aldım.
Doğal olarak da istifa etmeyi düşünürsem, yine aynı kişiler ile görüşerek bunu yaparım. Yönetim Kurulu üyesi olarak aldığım sorumluluklar gereği, Akyazı Stadyumu ve HES projesiyle ilgili Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, diğer bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile sürekli istişare halindeyim. Kaldı ki Trabzonspor ve Trabzon ile dertlenen Bakanımız Süleyman Soylu ile Trabzonspor'daki pozisyonumu her aşamada istişare etmekten de keyif alırım."
FENERBAHÇE BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI
Trabzonspor’un 24 Nisan Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağı maçın biletleri satışa çıktı. Spor Toto Süper Lig'in 30’uncu haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçın bilet fiyatları şöyle:
"Kale arkası: 10 lira, Maraton: 20 lira, Kapalı Kenar: 30 lira, Kapalı Orta: 40 lira, VIP: 100 lira ve VIP ÖZEL: 750 lira"

FOTOĞRAF