24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili genel seçimleri öncesi, seçim beyannamesi ile seçim meydanlarında başta iktidar partisi AKP olmak üzere, MHP, CHP ve İYİ parti liderleri polise, öğretmene, hemşireye, din görevlisine ve diğer idarecilere ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağını vaat ettiler.

Ak Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, seçimi kazanarak partili Cumhurbaşkanı oldu.

Seçimler üzerinden aylar geçmesine ve muhalefet partileri tarafından TBMM Başkanlığına sözü edilen kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesini öngören çok sayıda kanun teklifleri verilmesine rağmen, bu vaat iktidar partisi ve destekçisi MHP tarafından ret edildi.

CHP tarafından seçim döneminde vaat edildiği halde hala daha gerçekleştirilmeyen kamu görevlilerinin yıllardır büyük umutlarla beklediği 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi için “Meclis Araştırması Açılması” talep edildi.

Bu araştırma talebi yine AKP ve MHP tarafından ret edildi..

3600 ek gösterge vaadi, tıpkı emeklilikte yaşa takılanlarda olduğu gibi, seçim zamanı dağıtılan broşürlerde kaldı.

3600 ek gösterge seçim meydanlarında atanamayan öğretmenlere, sağlıkçılara verilen sözler gibi havada kaldı.

3600 ek gösterge “Taşerona kadro veriyorum.” deyip KİT’lerde kadro dışı kalan taşeron gibi açıkta kaldı.

Şeker fabrikaları satılırken “Beş yıl tam kapasite çalışacak.” deyip daha bir yılını doldurmadan pancar üreticisinin elinde kalan şeker pancarı gibi, memurun da 3600 ek gösterge hayalinde kaldı.

Başta polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi, idareci ve emeklileri 3600 ek gösterge bekliyor çünkü 3600 ek göstergeyle emeklilik ikramiyeleri maaş derecesi ve hizmet yılına göre, 17 bin lira ila 23 bin lira, emekli maaşları ise 550 lira ila 780 lira aralığında artacak.

AKP tarafından seçim meydanlarında defalarca vaat edilen 3600 ek gösterge “100 Günlük Eylem Planı”na dahi alınmadı..

24 Kasım Öğretmenler Günü geçti.. AKP’liler meydanlara çıkıp süslü laflarla “Öğretmenim, canım benim, seni ben pek çok severim.” gibi methiyeler düzdüler.. Sevgi sözcükleriyle seslendiler ama kuru kuru methiye dizmek yetmiyor. Kimse yemiyor bu lafları, kusura bakmayın.. Öğretmenler kıt kanaat geçiniyor ; icralık olan mı ararsın, kredi borcu olan mı. Öğretmen maaşları hesaplanırken “Nasıl yapalım?” diye sorduklarında “Vekil maaşlarına denk olsun.” diyen bir Başöğretmen Atatürk’ün Türkiyesi’nden öğretmenine 3600 ek göstergeyi çok gören AKP Türkiyesi’ne geldik, nereden nereye ..?

Polisler, görev başında mesai gözetmeksizin çalışırlar, yeri gelir şehit olurlar yeri gelir gazi olurlar ancak AKP 10 Nisan Polis Haftası’nda “Kahraman polisim..! diye polislerimizin sırtını sıvazlamakla yetinir. İş kahraman polise 3600 ek göstergeyi vermeye gelince vaatten öteye geçmez...

Keza, kamu avukatları, orman muhafaza memurları, TSK’dan emekli olan uzman çavuşlar, Cezaevi İnfaz Koruma memurları için de durum pek farklı değil, AKP ise sadece oy avcılığı yapıyor... Polise, hemşireye, öğretmene, din görevlisine, kısacası memurlara ne kadar değer verdiği ortada. 10 kere vaat etti ama 3600 ek göstergeyi 100 Günlük Eylem Planı’nına dahi almadı.

Şimdi, buradan sesleniyorum :

Polis kardeşim, yerel seçimler yaklaşıyor. Sizleri evinizde ziyaret edip AKP’li belediye başkanlarına oy isteyecekler.

Sevgili öğretmenim, sayın hocam ; seni yandaş sendikalara, sarı sendikalara çağırıp makamlarını korumak için AKP’li belediye başkanlarına oy isteyecekler.

Hemşire arkadaşım, hastanede sizi konferans salonuna toplayıp AKP’li belediye başkanına oy isteyecekler.

İşte o zaman benim bu serzenişimi hatırlayın..

İşte o zaman kamu çalışanlarına 3600 ek göstergeyi çok görüp Suriyeliye milyar dolarlar veren AKP’yi hatırlayın..


Memur emeklisi kardeşlerim, oyunu verirken sana 3600 ek göstergeyi seçim meydanında vaat verip Meclise gelince unutan AKP’yi unutma kardeşim.. 

Memur emeklilerine 3600 ek gösterge ile özlük haklarının iyileştirilmesi sözü üzerinden aylar geçmesine rağmen bu verilen vaat ile ilgili şu ana kadar ciddi bir gelişme yok..

İktidar partisi milletvekilleri tarafından Meclis'e geleceği söyleniyor ama müjdeli haberi bekleyenler, yine oyalanacaklarını düşünüyor..!

Bu kanun seçim öncesi Meclis'ten geçirilmezse oy vermeyeceklerini söyleyenlerin sayısı hiç de az değil.

Kanunun bir an önce Meclis'e getirilmesi ve sözün yerine getirilmesi gerekiyor..! 

İşte 2019 Yerel seçim sandığı son fırsat..

Eğer AKP yerel seçimlere kadar 3600 ek gösterge vaadini kamu çalışanlarına vermez ise, sandıkta büyük oy kaybı yaşayacaktır.

Ben'den anımsatması..

İşte memur emeklileri, HAK-HUKUK-ADALET için büyük fırsat..

Büyük bir katılım göstermek ve yurttaşlık görevi yapmak için 31 Mart 2019 günü yerel seçim sandığa mutlaka gitmelisiniz..!