ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Kütahya'da konuştuğu panel de, "Tek adam rejimine HAYIR diyoruz " dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kütahya şubesi tarafından bugün Hilton Otel salonunda düzenlenen, referandumda “ Neden HAYIR "  konulu panele ADD Genel  Başkanı Tansel Çölaşan konuşmacı olarak katıldı.

Atatürk sevdalısı Kütahyalıların panel salonunu hınca hınç doldurduğu, çoşkulu bir topluluğa konuşan Genel Başkan Çölaşan,"16 Nisan günü referandum oylamasında, Türkiye Cumhuriyeti rejiminin değişmesine ‘Hayır' diyerek çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğine karar vereceğiz. Atatürk sevdalıları ile birlikte, ADD'nin 341 şubesiyle  referandumda ‘Hayır' için cansiperane çalışıyoruz.” dedi.





SALON  "MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ.. " SLOGANI İLE İNLEDİ 

ADD Genel  Başkanı Tansel Çölaşan'ın paneldeki konuşması, Kütahyalı Atatürk sevdalısı katılımcıların  " Mustafa Kemalin Askerleriyiz.." sloganı ve alkışlarıyla zaman zaman kesildi.

Genel Başkan Çölaşan ; 

"Milli İrade Yok Ediliyor; Cumhuriyet Rejimi, Milli İradeyi Saray'dan alıp millete vermişti. Şimdi ise, milletten alınıp yeniden Saray'a veriliyor. Buna Milli İrade denmez.

Rejim Değiştiriliyor; Devletin tüm yetkilileri tek kişiye devrediliyor. Bu bir rejim değişikliğidir. Adı da Başkanlık Rejimidir. Üstelik Türk Tipi değil, Amerikan dayatmasıdır.

Başkanlık rejimi ile; Ülkemizin, milletimizin kaderi tek bir kişinin iki dudağı arasında olacaktır. Bu yetki Atatürk'e bile verilmemiştir. Verilmemesi de doğrudur. Kaldı ki Atatürk böyle bir yetkiyi zaten yanlış bulmuştur.

Siyasi Partiler ve Milletvekilleri Yok Sayılıyor; Siyasi partilerin ve milletvekillerinin millete vaat edip de yapabilecekleri hiçbir şey yoktur. Çünkü milletin iradesi bütünüyle Başkan'a devredilmiştir.

Vatanın Bölünme Tehlikesi Vardır; Başkanlık Rejimi ile tüm yetkileri kendisine toplayan Başkan, isterse Anayasa değişikliğine gizlenen yetkilerle ülkemizin eyaletlere bölünmesinin önünü dahi açabilecektir.."
ifadelerini kullandı.




DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ TEHDİT ALTINDA


ADD Başkanı Tansel Çölaşan, demokratik, laik, hukuk devletinin tehdit altında olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Devrim yasaları ile sarayın saltanatına hukuken son verildi. Din ve devlet işleri ayrıldı. Yasama ve yürütmede Meclis yetkili kılındı.Şimdi ise, 18 maddelik Anayasa değişikliği ile tek adam rejimi getirilmek isteniyor..Yıllar önce,saray saltanatına son verildi, şimdi yeniden saray saltanatı getirilmesine millet iradesi ile izin verilmeyecektir.Milletin özgür iradesine güveniyorum.

Parlamenter sistemin ortadan kaldırılıp her şeyi tek bir kişiye bağlayan bu anayasa değişikliğinin referandum da geçmemesi için, Türkiye için milletimiz için "HAYIR " diyoruz."


" REFERANDUM OLAĞANÜSTÜ HAL ŞARTLARINDA YAPILIYOR.."

Referandumun olağanüstü hal şartlarında yapıldığını hatırlatan Çölaşan, hayırcıların imamlar tarafından kafir, Başbakan tarafından terörist, hain, FETÖ'cü, Cumhurbaşkanı tarafından ise 15 Temmuz'da bomba yağdıranlarla eş düzeyde görüldüğünü söyledi.

Genel Başkan Çölaşan,Anayasa çalışmaları ve İmralı görüşmeleriyle başkanlık sistemine geçiş ve federal devlet örgütlenmesinin temellerinin atıldığını belirterek, Türkiye’de başkanlık sistemine yani tek adamlık düzenine geçilmesi durumunda bir padişahın olacağını öne sürdü.

AK Parti iktidarlarının demokrasi olmadığı için iktidara geldiğini, Türkiye'de  güçlü bir muhalefet partilerinin olmadığını savunan Çölaşan, AK Parti ve MHP üst yönetiminden oluşan bir " EVET " cephesi olduğunu ve bu cephenin karşısında durulması gerektiğini savundu.

Çölaşan, " Eğer, 16 Nisan referandumunda " EVET " çıkarsa, 2023 yılında cumhuriyetin ruhuna Fatiha okumak zorunda kalırız. Güçlü ve Saygın bir Türkiye, özgür,bağımsız,huzurlu ve mutlu bir Türkiye istiyorsak, çocuklarımıza ve torunlarımıza aydınlıklar dolu bir yarınlar bırakmak istiyorsak Cumhuriyet rejimini sıkı sıkı sahiplenmeliyiz.." dedi








“DARBELER SAĞ İKTİDARLAR NEDENİYLE OLDU”


Türkiye'nin 1980 yılına kadar hep sağ iktidarların hakim olduğunu belirten Çölaşan, darbelerin de hep sağ darbeler olduğunu savundu.

Çölaşan, sağ iktidarlar nedeniyle darbelerin olduğunu, 27 Mayıs'ı ayrı tuttuğunu belirten Çölaşan, “Atatürkçülük adını kullanarak 12 Eylül bugünün alt yapısını oluşturmuştur. Türk -İslam sentezi artmıştır.” dedi.

' REFERAMDUM İÇİN "HAYIR" CEPHESİ ÇEŞİTLİ ENGELERLE KARŞILAŞIYOR..'

Genel Başkan Çölaşan, Refarandum için "Hayır "  cephesinde yer alan milletvekillerinin gittikleri il ve ilçelerde çeşitli engellemelerle karşılaştığını da söyleyerek şöyle konuştu:

"Milli iradenin önemini yıllarca, milli irade diye diye seçim kazanan bugünkü  AK Parti iktidarı, bu milli iradenin önemi konusunda anlatılacaklara dahi tahammül edemiyor..Hayır'cı muhalif miiletvekillerinin gittikleri yerlerde ya elektrik kesiliyor, ya bilboardlardaki afişleri yırtılıyor, ya da çeşitli engellerle karşılaşıyorlar."

'BÜTÜN ANKETLER HAYIR'I GÖSTERİYOR..'

Referandum için yapılan bütün anketler Hayır'ı gösteriyor. Şöyle bir endişem var ; yani Hayır çıkacağı söz konusu olunca,OHAL sürecinde
 bir kanun hükmünde kararnameyle daha sonraki bir zamana ertelenebilir mi diye. " dedi. 





Panelin sonunda Genel Başkan Çölaşan'a panele katılımlarından dolayı, ADD Kütahya Şube Başkanı Ruhsen Kumdalı tarafından bir buket çiçek ile Kütahya çinisi bir tablo takdim edildi.





Atatürk sevdalısı kadın Kütahyalılar, Genel Başkan Çölaşan'ın etrafında bir sevgi çemberi oluşturdu, günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler..


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN