Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 38 şubesi faaliyette olan Kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Kütahya Şube Başkanı Aydın Bola, yükselen enflasyonun emekli aylıklarını erittiğini ifade ederek, " Dernek Yönetimi olarak, Memur emeklilerinin aylıklarına seyyanen zam yapılması ve milli gelir artışından refah payı verilmesi talep ediyoruz.." diye konuştu.

" Ek ödeme tutarları yetersiz kaldı.."

Temel harcamalarda KDV ve ÖTV olarak yüksek oranda vergilerin alındığını belirten Başkan Bola, emeklilere vergi iadesi karşılığı olarak ödenen ek ödeme tutarlarının yetersiz kaldığını ve bu nedenle ek ödeme oranlarının en az yüzde 8-9 olarak yeniden belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.




Başkan Aydın Bola, ULUSALSES Haber Müdürü Halis Kahraman'a yaptığı açıklamada, Emeklilerin birçok sorun ve talebinin bulunduğunu dile getirerek, çözüme kavuşturulması istedikleri başlıca sorunlar arasında ise sağlık hizmetlerinde uygulanan katkı payının geldiğini vurguladı.

Belli bir yaşa gelen emeklilerin sağlık hizmeti ihtiyacının giderek arttığına dikkati çeken Bola, şunları kaydetti:

"Çalıştıkları dönemde yüzde 11 gibi yüksek oranda sağlık primi ödeyen emeklilerden katkı payı alınmasından rahatsızlık duyuyoruz.

Emeklilerimizin zaten düşük olan aylıkları sağlık hizmetlerinden yararlanmalarının ardından katkı payı kesintisiyle daha da düşüyor.

Yetkililerin, emeklilerin sağlık kurumlarına erişiminin önündeki bu engeli kaldırması gerekiyor. Dernek yönetimi olarak, kamu ve özel sağlık kuruluşları ayrımı olmaksızın emeklilerden katkı payı alınmamasını istiyoruz."


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN