POLEMDER Kütahya Şube.Başkanı Aydın BOLA, "  Çalışan ve emekli meslektaşlarım, ek gösterge davasına ilişkin AYM'nin gerekçeli kararını beklesinler.. Yargı süreci tamamlanmadan ortada dolaşan davaya ilişkin olumsuz dedikodu ve yorumlara itibar etmesinler.." dedi

Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 38 şubesi faaliyette bulunan Kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Kütahya Şube Başkanı Aydın Bola, dernek yönetim kurulu adına, Anayasa Mahkemesinde dün (13 Aralık günü) görülen ek gösterge davası hakkında ULUSALSES Haber Müdürü Halis Kahraman'a açıklamalar da bulundu.




Başkan Bola, polis emeklilerinin son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle, eriyen emekli maaşlarıyla geçim sıkıntısı çektiklerini, tüm polislere tahsil farkı gözetilmeksizin 3600 ek gösterge verilmesi halinde, hizmet yılları ile maaş derecelerine göre, maaşlarında 450 lira ile 575 lira artış olacağını belirterek, dün mahkemede görüşülen dava ile ilgili olarak şunları söyledi :

"Dün Anayasa Mahkemesinde çalışan ve emekli melektaşlarımızı yakından ilgilendiren 3000 ek göstergenin iptali ile ilgili duruşma vardı. Duruşmada davaya müdahil olan Polis Derneklerinin Genel Başkanları, ek gösterge mağduriyetimize ilişkin bilgi ve belgeleri sunarak, sözlü savunma yaptılar.

Duruşma sona erdikten sonra  bazı meslektaşlarımız, sosyal medya paylaşımlarında daha Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklanmadan, sonuç Resmi Gazete'de yayınlanmadan bir bardak suda fırtınalar koparmaya başladılar.

Davaya müdahil olan ve savunma yapan Polis Derneklerinin Genel Başkanlarımızın hiç biri olumsuz bir beyanda bulunmadı.

Hepsi de sonuçtan umutlu..Bizler de umudumuzu koruyalım.

Bizler  de birlik ve beraberliğimizi koruyalım.Lütfen şu müdür,amir,memur ayrımını bırakalım.Onlar çalıştığımız zamanda kaldı.Şimdi onlar bizim meslek büyüklerimiz saygıda kusur etmeyelim.Mesleğimizin onuruna yakışır şekilde meslek büyüklerimize örnek davranış sergileyelim.

Duruşmada savunma yapan Polis Derneklerinin Genel Başkanları, iptali istenen düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğundan iptal edilerek, adalet ve hakkaniyet ilkelerinin gereği Polis Memurlarına da tahsil farkı gözetmeksizin 3600 ek gösterge verilmesinin yasalaştırılması ve iptalden dolayı yasal boşluğun doğmaması için yasa koyucuya yasal düzenleme yapmasına yeterli sürenin verilmesi gerektiğini yüce Anayasa Mahkemesi'nin takdirlerine sundular.

Sabırla yüce Anayasa Mahkemesi'nin Resmi Gazete'de yayımlancak olan polislerin 3000 ek göstergesinin iptaline ilişkin kararını bekleyelim..

Yargı süreci tamamlanmadan ortada dolaşan davaya ilişkin olumsuz dedikodu ve yorumlara itibar etmeyelim.Kararı görelim ondan sonra yorum ve müzakere yapalım çağrısında bulunuyorum.. "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN