İstanbul'da Bayrampaşa Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde yaşananları belgeselleştirdi. Belgesel 30 Eylül akşamı Çevik Kuvvet Müdürlüğü önünde yapılan gösterim ile Bayrampaşalıların beğenisine sunuldu.

15 Temmuz gecesinde Bayrampaşa'da yaşanılanlar için "15 Temmuz en uzun geceydi" isimli bir belgesel film hazırlandı. Bayrampaşa Belediyesi tarafından toplanan kayıtlarla hazırlanan filmde özellikle Çevik Kuvvet Müdürlüğü önünde halkın darbecilere karşı verdiği mücadele anlatıldı.

26 dakikalık belgeselde ayrıca 15 Temmuz gecesi İstanbul genelinde yaşanılanlara yer verildi. Hazırlanan belgesel 30 Eylül akşamı Çevik Kuvvet Müdürlüğü önünde kurulan sahne ile Bayrampaşalılara sunuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belgesel öncesi, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner bir konuşma yaptı. Aydıner'in konuşmasının ardından toplanan kalabalığa Kuran'ı Kerim tilaveti sunuldu. Ardından başlayan belgeseli vatandaşlar ilgi ile izledi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner film gösterilmeden önce basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Çevik Kuvvet binasının önünden darbecilerin kovulmasının önemine değinen Aydıner, "15 Temmuz çok uzun bir geceydi. Bu uzun geceyi biz bir film haline getirdik. O gece meşalenin ilk yakıldığı yer, Bayrampaşa Çevik Kuvvet'in önüydü. Operasyon buradan başladı. Çevik Kuvvet'ten asla polis çıkmayacak talimatını vermişlerdi. Biz Bayrampaşa halkı olarak tankların önüne tek vücut halinde geldik. Tankların üzerinde bulunan 57 asker elbisesi giymiş, FETÖ mensuplarının ellerinden silahlarını ve tankları aldık. Çevik kuvvetin kapısını açtık. Tankları derdest eden, tankların üstüne yürüyen Bayrampaşalı kardeşlerimizle birlikte o hatırayı canlandırabilmek ve 15 Temmuz'u ebediyete kadar getirebilmek maksadıyla bu filmi yaptık. Çevik Kuvvetin çok önemli bir yer işgal ettiğini sizlerde filmi seyrettikten sonra göreceksiniz" dedi.

Belgeselin gösterimine 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanında tankların önüne yatarak darbecilere engel olmaya çalışan Metin Doğan'da katıldı. Doğan tankın önüne yatmasının nedeni şöyle aktardı:

"Benim yaptığım şey insanları o şoktan çıkartıp, hızlı bir şekilde sokağa dökebilmek adınaydı. İnsanların benim o tankın altına yatışımı izlediklerinde sokağa dökülebileceği düşüncesiyle bu eylemi yaptım."

Doğan'ın yanı sıra belgeseli izlemeye o gece gazi olan Safiye Bayat'ta geldi. Bayat yaşanılanların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak: "O gece gerçekten çok güzel bir zaferdi. Bunu vatan, millet aşkı için unutturmamak lazım. 81 ilde, her ilçede böyle güzel işlere imza atmasını bekliyoruz. Biz unutmayacağız, unutturmamaya çalışacağız" dedi. 

Demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkalım...

Yüce yaratan ülkemizde bir daha 15 Temmuz 2016 gecesi gibi bir gece ülkemizin güzel insanlarına yaşatmasın...

Ülkemizde Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkarak, birlik ve baraberlik içerisinde, kimseyi ötekileştirmeden kardeşce yaşayalım.. 

Çünkü başka bir Türkiye yok..!