Huzurun ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla, yurt genelinde 81 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak “Huzurlu Sokaklar Uygulaması” adı altında 17 Mayıs günü gerçekleştirilen uygulama Antalya kent mekezinde de yapıldı.



Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya," Mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla bu zamana kadar yapmış olduğumuz çalışmalar aynı kararlılıkla bundan böyle de devam edecektir. " dedi

Kent merkezinde özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde (terminal, gar, hastane, park, bahçe vb.) kamu düzenini bozan bazı faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik “Huzurlu Sokaklar Uygulaması” adı altında uygulama yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen uygulamada İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Yabancılar, Çocuk, Trafik Denetleme, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri başta olmak üzere diğer birimler ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin personel takviyesi ile Belediyeler, İl Göç İdaresi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelleri olmak üzere toplam; (331) personel ve bu personellerden oluşturulan (89) ekip ile kent genelinde (21) bölge, (69) noktada gerekli denetim ve kontroller gerçekleştirildi.

Uygulama esnasında (1.018) şahsın ve (58) aracın sorgulaması yapıldı,aranan (3) şahıs yakalandı,Türk Ceza Kanunu’nun 229. Maddesi’nden (Dilencilik) (1) şahsa, Türk Ceza Kanunu’nun 233.Maddesi’nden (Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali) (2) şahsa olmak üzere toplam (3) şahsa adli işlem yapıldı. Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi’nden (Dilencilik) (20) şahsa, Karayolları Trafik Kanunu’nun 68. Maddesi’nden (Trafiği Tehlikeye Sokmak) (1) şahsa olmak üzere toplam (21) şahsa (1.696 TL.) (Trafik para cezası) İdari Yaptırım Kararı uygulandı.

Ayrıca uygulama esnasında, yabancı uyruklu (4) şahıs idari işlem yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi, (45) Suriye Uyruklu şahsa tebligat yapıldı, (5) Suriye Uyruklu çocuk ailesine teslim edildi..


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN


Editör: TE Bilişim