AMASYA'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 54 yaşındaki Polis Başmüfettişi Lütfullah Uğur Pekcan, törenle son yolculuğuna uğurlandı.



Rahatsızlığı nedeniyle Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Mardin eski İl Emniyet Müdürü olan Polis Başmüfettişi Lütfullah Uğur Pekcan, hayatını kaybetti.

Pekcan için bugün Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Törene, Amasya Valisi Osman Varol, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Amasya İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Pekcan'ın annesi Nurten Pekcan ile eşi Emine Pekcan, yakınları, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.



Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen uğurlama törenine katılan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya burada yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatına 30 yıl hizmet veren, herkesin övgüyle bahsettiği ve "Kahraman Polis" olarak nitelendirdiği Pekcan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Konuşmasının devamında Pekcan'ın son yıllarını hastalıkla mücadele ederek geçirdiğini hatırlatan  Celal Uzunkaya, "Kader bu kadarmış. Bugün görev aksaması düşünülmese Türkiye'nin hemen her yerinden İl Emniyet Müdürlerimizin Merzifon'a gelmeyi arzu ettiği bir kardeşimizin cenazesinde bir arada bulunduk. Kardeşimize Allah'tan rahmet diliyor, onu son yolculuğunda yalnız bırakmayan teşkilat mensuplarına, Merzifonlulara ailesi adına şükranlarımızı sunuyorum.." ifadesini kullandı.

Törenden sonra Pekcan'ın cenazesi, Merzifon Kara Mustafa Paşa Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. 




Emekli 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Elbirler'in Polis Başmüfettişi Lütfullah Uğur Pekcan'ın vefatının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da şu ifadeler yer aldı : 
 
" Öğrencim, Kardeşim, Meslek arkadaşım, Milli Judocu, Lütfullah Oğur Pekcan, Mardin Emniyet Müdürü iken, hendek savaşlarında verilen şehitlerin acısına dayanamayarak yaşadığı duygusal travma nedeniyle , ALS hastalığı neticesi şehadet şerbetini içmiştir. Acım sonsuzdur. Allahtan rahmet, ailesi ve Polis Teşkilatına baş sağlığı diliyorum.

Demişti ki; ''Mardin'de 2 yıl görev yaptım ; Nusaybin hendek operaslarî da dahil 1 yılda 45 polis şehit verdim, gün oldu şehitlerimizin parçalarını topladım, gün oldu ailelerine teselli verdim, ama bu hastalık gizliden varmış, üzüntü, yorgunluk ve stres ortaya çıkardı. Gece 3'te sızmış, : 5'te bir telefon Dargeçit'ten, "müdürüm 5 şehidimiz var, sabahın 6,5 orada arkadaşların arazide parçalarını topluyorum, sonuç ortada, ama hakikaten vâtan sağolsun, o kadar insan şehit olmuş canını vermiş, ben azıcık sağlığı kaybettim , Ne olur?''


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN


Editör: TE Bilişim