Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bölgedeki savaşın büyümeden durdurulması gerektiğini vurgulayarak diplomasi çağrısında bulundu. Erdoğan ayrıca çocukları dijital dünyadaki risklerden korumaya yönelik yasa teklifinin Meclis'e sunulduğunu açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bölgedeki çatışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savaşın büyümesini önlemek için diplomasiye öncelik verdiğini belirterek, 'Silahların susması için umudumuzu hâlen kaybetmedik. Bu savaş büyümeden, bölgeyi tamamen ateşe atmadan durdurulmalıdır. Şayet diplomasiye şans tanınırsa bunu başarmak mümkündür. Yeniden masaya ve müzakereye dönülmesi için girişimlerimizi sabırla sürdürüyoruz' dedi.
Türkiye'nin süreçte temkinli hareket ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin etrafındaki gerilimlere rağmen rotasını koruduğunu belirterek mezhep çatışmalarını körükleyen senaryolara karşı da gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi.
'TÜRKİYE OYUN KURUCU BİR ÜLKE KONUMUNDA'
Konuşmasında Türkiye'nin savunma kapasitesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda yapılan yatırımlarla ordunun caydırıcılığının arttığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye edilgen konumdan çıkmış; bölgesinde denklem kurucu, oyun kurucu rol üstlenmiştir. Türkiye'ye el uzatanın eli yanar, Türkiye'ye dil uzatanın dili yanar' dedi.
Türkiye'nin macera veya gerilim peşinde olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Doğu'da kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasını istediklerini ifade etti. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta olduğu gibi İran, Lübnan ve bölgedeki diğer ülkelerin toprak bütünlüğünü savunduğunu söyledi.
AK Parti TBMM Grup Toplantısı https://t.co/BMlis3Saiu
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 11, 2026
DİJİTALLEŞME VE ÇOCUKLAR İÇİN UYARI
Konuşmasının bir bölümünde dijitalleşmenin etkilerine de değinerek dijital teknolojilerin birçok alanda avantaj sağladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle çocukların ekran karşısında geçirdiği sürenin ciddi riskler barındırdığını kaydetti. Dünya genelinde yetişkinlerin günlük ortalama internet kullanımının 6 saat 38 dakika olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ise internet kullanım süresinin günde ortalama 7 saat 13 dakikaya ulaştığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 6-15 yaş grubundaki çocukların yüzde 66,1'inin aktif olarak sosyal medya kullandığını, önemli bir bölümünün telefonlarını sık sık kontrol ettiğini ve çoğunun dijital oyun oynadığını ifade etti.
Çocukların dijital ortamda zararlı içeriklere kolay ulaşabildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda yeni bir düzenleme hazırladıklarını açıkladı. Erdoğan, çocukları dijital dünyadaki risklerden korumayı amaçlayan yasa teklifinin geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulduğunu belirterek, düzenleme kapsamında sosyal medya platformlarına güvenilir yaş doğrulama mekanizması getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu teklifin Meclis'te yapılacak çalışmalar ve önerilerle yasalaşacağına inandığını vurguladı.



