Rus lider Putin Ukrayna'yı işgale başladıklarını televizyondan duyurdu, Rus ordusu askeri tesislere füze saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. Rus birlikleri Karadeniz kıyısındaki Ukrayna kentleri Mariupol ve Odesa'ya çıkarma yapıyor. ABD Başkanı Biden, "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur" dedi.

Rusyanın saldırısının ardından Ukrayna Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Ukrayna, Rusya'nın 5 Savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu. Rusya ise Ukrayna'nın açıklamasını yalanladı, 

ABD Eski Başkanı Donald Trump Cezaevine teslim oldu; Trump tarihe geçti... ABD Eski Başkanı Donald Trump Cezaevine teslim oldu; Trump tarihe geçti...

Dünyanın haftalardır korkuyla beklediği haber bu sabah Rusya'nın başkenti Moskova'dan yayıldı, Vladimir Putin Ukrayna'ya savaş ilan etti. Rusya yalnızca Donbas'ta özel bir askeri operasyon yapıldığını savunsa da Ukrayna'nın her şehrine füze fırlattı, başkent Kiev'in de aralarında bulunduğu şehirlerde patlama sesleri duyuluyor.

08.50: Ukrayna Rusya'ya ait bir uçak düşürdü. Buna göre Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda bir uçağı hedefledi. 

08.40: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görküşmede, Erdoğan'ın Putin'e saldırıdan vazgeçmesini söylediği öne sürüldü. 

08.35 : Ukrayna ordusu, Rus birliklerinin Odessa'ya çıkarma yaptıkları haberlerini yalanladı. Ukrayna ayrıca, Rus işgalcilerin hava saldırısını püskürttüğünü de aktardı.

08.30 : İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'da askeri operasyon başlatmasının ardından Ukraynalı mevkidaşı ile görüştüğünü söyledi.

Putin'in Ukrayna'ya yönelik bu sebepsiz saldırıyı başlatarak kan dökme ve yıkım yolunu seçtiğini belirten Johnson, Twitter mesajında, "İngiltere ve müttefiklerimiz kararlı bir şekilde yanıt verecek" diye yazdı.