İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, şehit polis yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi.

15 Temmuz'da İstanbul'da şehit olanların ailelerinin de arasında bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi, Merter Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) gerçekleştirilen programa katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan'ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 3. Kolordu Komutanı Mehmet Daysal, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken, semazen gösterisi ile devam edildi.




ÇALIŞKAN: RAMAZAN AYINDA İBADET VE MANA İDRAK EDİLİYOR


Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yaptığı konuşmasında her senekinden farklı olarak 15 Temmuz Şehitleri'nin de geceye katıldığını söyledi.

Çalışkan, “Aziz ve çok değerli şehit ve gazilerimizin değerli yakınları, geleneksel iftar programımıza gelerek bizleri onurlandırdınız. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin karşısında kahramanca mücadele ederek hayatını kaybeden şehitlerimizin aileleri de aramızda bulunuyor. Tüm insanlığa Allah'tan bir rahmet olan, paylaşma ve yardımlaşma duygularının katlanarak ön plana çıktığı, ibadet ve manayı idrak edip imanımızın güçlendiği ve bir dilim ekmeğin ziyafete dönüştüğü Ramazan ayını bizlere kavuşturan rabbime şükürler olsun. Ülkemizin son yıllarda içeride ve dışarıda terör örgütleri ve bunların destekleyicisi ülkelerle mücadelemiz milli mücadele dönemini hatırlatmaktadır. Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımız, terörle mücadele milli seferberlik döneminin başladığını ifade etmişlerdir. Millet olarak bu mücadeleye kulak vermek ve gereken neyse üzerimize düşeni yapmak vatan borcumuzdur" dedi.




VALİ ŞAHİN: ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ DÖKTÜKLERİ KANLARLA BU TOPRAKLARA BAĞLILIKLARINI İSPAT ETTİ


Daha sonra ise İstanbul Valisi Vasip Şahin'de kısa bir konuşma yaparak, “Emniyet müdürlüğümüz çok güzel bir iftar organizasyonu düzenledi. Sizler de şehit aileleri ve gaziler olarak bu millete, bu ülkeye, bu bayrağa ve bu topraklarda yaşayan değerlere bağlılığınızı ispat ettiniz. Milletimiz, sizleri şehitlerimizin emaneti olarak ve o döktüğünüz kanların emaneti olarak bağrına basıyor. Aynı şekilde devletimiz de sizlerin yanınızda olarak sorunlarınızı çözmeniz konusunda ve diğer konularda sizlere destek veriyor.." dedi. 



www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN