Meclisin 1 Ekim günü yeni yasama dönemine başlamasının ardından TBMM Dilekçe Komisyonu’na müracaatta bulunan çok sayıda yüksek tahsilli polis emeklileri, ek göstergelerinin 3000’den 3600’e yükseltilmesini istedi.

Komisyona başvuruda bulunan emekli polisler dilekçelerinde, tüm çalışan ve emekli polisleri kapsayacak şekilde ek gösterge düzenlemesi yapılarak, “Ek gösterge mağduriyeti ”nin ortadan kaldırılmasını talep etti.

Dilekçeler de, “Uygulamadaki ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı, hükümet üyeleri tarafından genel ve yerel seçimler öncesinde, yazılı ve görsel basın aracılığıyla seçim vaatleri olarak ifade edilmiştir.

Bu bağlamda ek göstergesi 3000 olan yüksek tahsilli polis emeklilerinin ek göstergesinin bir an önce yasal düzenleme yapılarak, 3600 ek göstergeye yükseltilmesini istiyoruz..” talepleri yer aldı.

TBMM Dilekçe Komisyonu'na emektar polislerin  3600 ek gösterge müracaatı ardından gözler AK Parti hükümetinin seçim vaatleri arasında yer alan 3600 ek göstergeye çevrildi.

SEÇİM VAATLERİ ARASINDA 3600 EK GÖSTERGE DE VARDI 

Ak Parti hükümetin seçim vaatleri arasında, " Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin emeklilik ek göstegelerini 3600'e çıkaracağız.." vaadi de yer almıştı.

EK GÖSTERGE NASIL HESAPLANIYOR ?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli ek gösterge cetvellerinde hizmet sınıfı, kadro unvanı ve derecesine göre belirtilen ek gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı (0,130597) ile çarpılması sonucu ek gösterge aylığı bulunuyor.

Ek göstergelerin 3000’den 3600’e yükseltilmesiyle birlikte yüksek tahsilli polis emeklilerinin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artış olacak.

Ek gösterge polisler için 3000’den 3600’e yükseltilirse, hizmet yılına göre, aylık maaşlarında 550 TL ile 850 TL aralığında artış olacak..

Emekli ikramiyesindeki artış da 30 bin lirayı geçecek.

ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN