ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin elektrik kurulu gücüyle ilgili Ocak 2026 verilerini paylaştı.

2024'te toplam cironun yüzde 12,6'sı yabancı kontrollü girişim... Yabancı kontrollü ciroda Almanya ilk sırada
2024'te toplam cironun yüzde 12,6'sı yabancı kontrollü girişim... Yabancı kontrollü ciroda Almanya ilk sırada
İçeriği Görüntüle

Bakanlık açıklamasına göre, toplam elektrik kurulu gücü 123 bin 284 megavat seviyesine ulaştı. Bu kapasitenin yüzde 71,9'unun yerli kaynaklardan sağlanması, ülkenin enerjide bağımsızlık hedefi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin enerjisini kendi öz kaynaklarıyla büyütmeye ve elektrik arz güvenliğini yerli kaynaklarla sağlamlaştırmaya devam edeceğini vurgulayan Bakanlık, açıklamasında, 'Hedefimiz Enerjide Tam Bağımsız Türkiye' ifadesi kullanıldı.

Ocak ayında elektrik kurulu gücünün kaynaklara göre dağılımı ise tabloya şöyle yansıdı:

Kaynak: RSS